Андрій Ільків

a ilkivВипускник Андросюка Р.Є. Трубач, заслужений артист України, соліст Національного Будинку органної та камерної музики України, соліст оркестру "Філармонія націй" (Німеччина), художній керівник «Київ - Брас» квінтету, ендорсер корпорації Yamaha.

Андрій Ільків - лауреат численних національних і міжнародних конкурсів. У 1995 році в складі брас - квінтету « Ukrainian brass » отримав почесне звання «Перший талант світу »від Товариства любителів музики в м. Тулуза , Франція Більше 15 років Андрій Ільків – соліст Національного будинку органної та камерної музики Україна і художній керівник ансамблю мідних духових «Київ- Брасс».

Неодноразово грав партію першої труби в провідних спектаклях ( «Лускунчик», «Спляча красуня» Чайковського, «Фауст» Гуно та ін) в симфонічному оркестрі Національної опери України. Також виступав перед слухачами Німеччини, Франції, Великобританії,Італії, Іспанії, Польщі, Сербії, Білорусії, Китаю в таких залах, як Куїн Елізабет Холл в Лондоні, філармонії в Белграді, Палаці республіки і органному залі в Мінську та багатьох інших.

Майже 10 років Андрій Ільків є солістом і лідером групи мідних духових всесвітньо відомого симфонічного оркестру «Філармонія Націй » (диригент Юстус Франц) , Classical Music Artists Management. З цим колективом , який об'єднує музикантів-професіоналів з різних країн , Андрій Ільків виступає на таких відомих сценах, як Концерт- Хаус в Берліні, Концерт- Геба в Амстердамі, Мюнхенська філармонія, Альта Опера у Франкфурті з концертами Баха, Генделя, Марчелло, Телемана, Гайдна, Шостаковича.

Андрій Ільків грає провідні трубні соло в симфоніях Брукнера, Малера, Чайковського, Шостаковича у творах Генделя, Баха, Равеля, Римського-Корсакова та інших композиторів. Працює з такими відомими диригентами як Юстус Франц, В'ячеслав Редя, Ігор Блажков, Джуліан Галант, Олександр Сладковський, Валерій Матюхін, Володимир Кожухар, Юрій Янко, Віктор Плоскіна, Святослав Литвиненко, Віктор Іконник, Роман Кофман, Ігор Андрієвський, Петро Товстуха та ін.

З 2000 року Андрій Ільків співпрацює з компанією " Джаз -клуб", є його офіційним представником корпорації YAMAHA в Україні. За підтримки "Джаз -клубу " проходили концерти «Київ- Брасс», присвячені Луї Армстронгу, Джоржу Гершвіну, Ісааку Дунаєвському. Унікальними авторськими є проекти Андрія Ільківа " Її високість труба запрошує" і Вечір пам'яті Тимофія Докшицера, концерти "Київ- Брасс" з трубачем легендарного "Canadian Brass" Фредом Миллсом.

Крім виконавської діяльності, Андрій Ільків проводить майстер-класи в багатьох містах України, Італії, Франції, Німеччини. Часто є членом журі всеукраїнських та міжнародних конкурсів та фестивалів. Понад вісім років на запрошення кафедри духових інструментів викладав клас труби та ансамблю в Національній музичній академії ім. П.І.Чайковського.

Андрій Ільків записав велику кількість CD для музичного фонду Національної радіокомпанії України з фортепіано, камерним оркестром, оркестром народної та популярної музики, з квінтетом "Київ- Брасс". У серпні 2009 Андрію Ільківу присвоєно почесне звання заслуженого артиста України.