загальноосвітні дисципліни

 zod1zod2zod3Значну роль у професійній підготовці спеціалісті у музичному училищі відіграє цикл гуманітарних та загальноосвітніх дисциплін. Він забезпечує високий загальнокультурний, освітній рівень підготовки молоді, формує основи інтелектуальної, високоморальної, фізично розвиненої особистості з широкими духовними потребами, виробляє у студентів стійке бажання і уміння вчитися, постійно поповнювати і поглиблювати свої знання.

Отож у 1959 започатковано історію відділу «Загальноосвітні дисципліни». Основу загальноосвітнього навчання у музичному училищі закладали талановиті педагоги, справжні майстри своєї справи: Чинник М.В. (викладач хімії, біології та географії), Перова С.А. (викладач математики, основ інформатики, педагогіки та психології), Козино Я. В. (викладач іноземної мови), Онишко В.С. (викладач української мови та літератури), Гуляєва Т.Є. (викладач російської мови та літератури, суміжних видів мистецтва), Качанова Е.О. (викладач історії).

Багато років плідно працювала на відділі викладач світової літератури, відмінник освіти України Чижова А. Д., яскраві, артистичні та творчі уроки якої колеги та випускники пам’ятають до сьогодні.

Викладачі циклової комісії дотримуються принципів педагогічної майстерності, які заклали у музичному училищі талановиті педагоги-попередники.

Сьогодні колектив циклової комісії є своєрідним сплавом зрілості і молодечого ентузіазму, що дає змогу використовувати різноманітні форми і методи навчання, вдосконалювати педагогічну майстерність. Будучи педагогами не лише за професією, але й за покликанням, викладачі циклової комісії загальноосвітніх дисциплін велику увагу приділяють і виховному процесу, пам’ятаючи, що їх завдання – не тільки готувати висококваліфікованих спеціалістів, але й формувати свідомих громадян держави.

Навчально–виховний процес здійснюється колективом високого професійного рівня, до якого входять: Щербань Л.О., Федоренко В.М., Малютіна Н.Л., Лаврись О. В., Вінічук О.Д., Коваль Т.Г., Іванова О.О., Бернадін І.А., Земок А. В.

Очолює роботу циклової комісії Радченко І.А. - висококваліфікований спеціаліст, а також принциповий і вимогливий координатор навчально-методичної роботи викладачів предметної комісії.

Студенти коледжу щорічно беруть участь в обласних олімпіадах з української мови, історії України, іноземної мови. Неодноразово у листах Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації відзначається високий рівень підготовки студентів з дисциплін загальноосвітнього циклу.

Протягом останніх років у Міжнародному конкурсі знавців української мови ім. Петра Яцика, Міжнародному мовно - літературному конкурсі ім. Т.Г.Шевченка та предметних олімпіадах взяли участь і вибороли перемоги студенти навчального закладу: Кучерук Л., Сом А., Ясенчук К., Мицюк Ю., Баб’як Т., Коваль С., Козлова К., Круліковська Д., Лесик А., Шевчук К., Царук А.

Сьогодні циклова комісія загальноосвітніх дисциплін працює над реалізацією принципів гуманізації освіти, індивідуально диференційованого та особистісно орієнтованого навчання.