СКРИПКОВЕ ДЕРЕВО РОДУ ІІ

IMG 4800

29 листопада 2016 року студенти та викладачі Хмельницького музичного музичного училища ім. В.І.Заремби зустрілись із відомим скрипалем, композитором, продюсером, культурологом, педагогом і громадським діячем, заслуженим артистом України Кирилом Стеценком.

Цього дня митець презентував у Хмельницькій обласній філармонії творчий проект «Скрипкове дерево роду ІІ», в якому прозвучали раритети української музики XVI-XXI ст. - скрипкові твори І.Хандошка, А.Галенковського, М.Лисенка, К.Стеценка, М.Скорульського, В.Кирейка, а також козацькі та гайдуцькі танці (партія фортепіано – Наталя Строчан).

У рамках зустрічі, що відбулась в малому залі училища, Кирило Вадимович поділився своїми думками, поглядами, переконаннями на напрацюваннями щодо розвитку сучасного вітчизняного виконавства, представив  свої дослідження та наукові розвідки в галузі українського музикознавства, а також виконав ряд творів маловідомих авторів із свого концертного репертуару.

Митець окреслив головні завдання, які сьогодні ставить перед собою, серед яких – вивчення вітчизняного скрипкового мистецтва, просвітницька робота, актуалізація музики, пошук сучасних форм вираження у музиці, а також повернення в Україну імен тих митців, чия творчість незаслуженно забута або з будь-якої причини привласнена до досягнень інших.

Невимушена манера спілкування, глибокі думки, приклади із творчого життя, що лунали з уст Кирила Стеценка, задали позитивний тон спілкуванню із студентською аудиторією,  а живе майстерне звучання скрипки у неповторних барвах та тембрах запалило слухачів особливою енергетикою, що йде від глибинної історії та музичної культури українського народу.   

IMG 4781 IMG 4800 IMG 4815 IMG 4811