Посвята першокурсників

1 вересня у органній залі відбулось урочисте зібрання з нагоди Дня знань та посвяти першокурсників у студенти.

1 вереснящорічно у всій Україні мільйони дітей, студентів, молоді відзначають «День знань, писемності та літератури». Традиційними надбаннями цього піднесеного свята є дарування викладачам квітів, теплі зустрічі після канікул, проведення святкових лінійок. Але є категорія молоді, яка з особливим нетерпінням і трепетом очікує цього свята. Саме цього дня абітурієнти, які пройшли важкі вступні випробування, гордо посвячуються у СТУДЕНТИ. І ось настав довгоочікуваний день для студентів ХМУ ім.. В.І. Заремби. Від нині мистецьку еліту Хмельниччини поповнило 72 студенти першого курсу та 6 студентів, які вступили на другий курс. Цей день для першокурсників особливий, адже сьогодні він відкриває для них незвіданий світ нових емоцій, вражень, сподівань та мрій. Теплі, щирі привітання, та професійні настанови звучали з вуст директора ХМУ ім. В.І. Заремби В. Ю. Бернацького, заступника директора з навчально-виховної роботи Т. П. Круліковської, зав. циклової комісії загально-освітніх дисциплін І. А. Радченко, зав. циклової комісії  «Хорове диригування» Н. С. Бородавко.

1veresnya51veresnya11veresnya7

1 вересня щорічно у всій Україні мільйони дітей, студентів, молоді відзначають «День знань, писемності та літератури». Традиційними надбаннями цього піднесеного свята є дарування викладачам квітів, теплі зустрічі після канікул, проведення святкових лінійок. Але є категорія молоді, яка з особливим нетерпінням і трепетом очікує цього свята. Саме цього дня абітурієнти, які пройшли важкі вступні випробування, гордо посвячуються у СТУДЕНТИ. І ось настав довгоочікуваний день для студентів ХМУ ім.. В.І. Заремби. Від нині мистецьку еліту Хмельниччини поповнило 72 студенти першого курсу та 6 студентів, які вступили на другий курс. Цей день для першокурсників особливий, адже сьогодні він відкриває для них незвіданий світ нових емоцій, вражень, сподівань та мрій. Теплі, щирі привітання, та професійні настанови звучали з вуст директора ХМУ ім. В.І. Заремби В. Ю. Бернацького, заступника директора з навчально-виховної роботи Т. П. Круліковської, зав. циклової комісії загально-освітніх дисциплін І. А. Радченко, зав. циклової комісії  «Хорове диригування» Н. С. Бородавко.

 Традиційно урочисте свято проводилося в органній залі Хмельницької обласної філармонії, і, як зауважив Бернацький В. Ю. «…для нас, як музикантів, це особлива зала, саме в ній звучать кращі зразки музичного мистецтва не лише України, але й всієї Європи та світу». Особливою родзинкою свята стало виконання музичних творів виконавцями, які щойно поповнили лави студентства.

У виконанні студентки І-го курсу відділу «Фортепіано» прозвучав твір Сільванського «Ярмарок», студентка І-го курсу відділу «Спів» Гора Діна виконала українську народну пісню «Ой на горі сніг біленький» (концертмейстер Юрій Портний).

Зал у наповнили с рібні звуки бандури – студентка І-го курсу відділу «Народні інструменти» Ольга Терещук виконала українську народн у пісню «Ой ти, міся цю».

Урочисто звучала труба – концерт Л. Когана у виконанні студента І-го курсу Дмитра Ковальчука дарував хвилини настрою та святковості (концертмейстер Аркадій Герасимюк).

Урочисту клятву від імені студентів І-го курсу проголосили Ганна Бурдейна та Микола Авдєєв.

З глибоким хвилюванням та мудрими батьківськими настановами звернулась до педагогічного та студентського колективу мати студентки І-го курсу відділу «Фортепіано» Олександри Ковтун.

Хор «Молодість» Хмельницького музичного училища ім. В.І. Заремби, під керуванням студентки І V -го курсу відділу «Хорове диригування»Дарини Самчук виконав гімн студентства « Gaudeamus ».

Старшокурсники тепло підтримували оваціями тепер уже своїх колег після виконання музичних творів і підчас вручення студентських квитків. Сподіваємося, що віднині колектив викладачів та студентів усіх курсів стане справжньою міцною, дружньою родиною, в якій завжди будуть підтримувати, цінувати, оберігати один одного. В добру путь!

1veresnya21veresnya31veresnya71veresnya8