Віттання з присвоєнням почесного звання

Адміністрація та колектив Хмельницького музичного училища  ім. В.І.Заремби щиро вітає завідувача відділу «Народні інструменти» Босенка Миколу Івановича із присвоєнням почесного звання «Заслужений діяч мистецтв»

та бажає натхнення, душевної молодості, великого людського щастя, добробуту та родинного тепла!

  Panorama 19k

 

Микола Іванович  розпочав свою роботу в Хмельницькому музичному училищі у 1979 році після закінчення Київської державної консерваторії  ім. П.І.Чайковського, здобувши спеціальність викладача, диригента капели бандуристів.

Сьогодні імя ювіляра добре знане в мистецьких колах міста та області. Він – відмінник освіти, викладач-методист, незмінний ідейний наставник та член журі обласних, регіональних та всеукраїнських виконавських конкурсів. Без виступу його вихованців не обходиться жодне державне чи професійне свято, студенти активно концертують у ДМШ області з метою піднесення та популяризації найважливішого національного інструмента бандури. Відзначений грамотами Міністерства культури і мистецтва, Міністерства освіти, численними відзнаками міської та обласної ради. За вагомий внесок у пропаганду творчої спадщини Великого Кобзаря, активну просвітницьку діяльність Миколі  Івановичу в 1998 році було присвоєно звання Лауреата обласної премії ім. Т.Г.Шевченка.

З метою відродження та популяризації бандурного мистецтва України з ініціативи Миколи Івановича та за підтримки обласного управління культури був започаткований Всеукраїнський фестиваль-конкурс бандурного мистецтва «Золоті струни». Творчо та плідно працює викладач з капелою бандуристів, виступи якої є окрасою численних концертів училища, міських та обласних заходів.

Серед студентів та випускників викладача – численні переможці конкурсів різних рівнів: Всеукраїнського  фестивалю-конкурсу «Провесінь» (м. Кіровоград), Всеукраїнського конкурсу «Червона рута» (м. Київ), Всеукраїнського конкурсу бандурного мистецтва ім. О.Вересая (м. Кременець), Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Струни вічності» (м. Вінниця), Всеукраїнського конкурсу «Нові імена України» (м. Київ), Всеукраїнського огляду-конкурс юних бандуристів «Кобзарська юність України» (м. Чернігів),  Міжнародного  дитячого конкурсу юних бандуристів «Волинський кобзарик» (м. Луцьк), Всеукраїнського конкурсу сучасного бандурного мистецтва «Віднови себе» (м. Київ) та ін. 

Босенко 1