Сурми над Бугом

Естрадний оркестр19-20 березня 2016 року в Хмельницькому музичному училищі ім. В.І. Заремби відбувся ІІ Відкритий конкурс виконавців на оркестрових духових та ударних інструментах серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів “СУРМИ НАД БУГОМ” – справжнє свято духової музики на Хмельниччині.

ЖурiМета конкурсу - виявлення та підтримка обдарованої молоді, підвищення рівня виконавської майстерності учнів, збереження, популяризація та подальший розвиток української школи гри на духових та ударних інструментах, популяризація творів українських та зарубіжних композиторів, обмін досвідом та інноваційними ідеями провідних педагогів.

КонкурсантКонкурсант 1Конкурсант 3 Нагородження 1

Конкурс проведено у трьох номінаціях: “Дерев’яні духові інструменти”: флейта, гобой, кларнет, фагот, саксофон; “Мідні духові інструменти”: валторна, труба, тромбон (тенор/баритон), туба; “Ударні інструменти”: ксилофон; малий барабан (старша вікова категорія).

19 березня 2016 року відбулось урочисте відкриття конкурсу «Сурми над Бугом» та тривали конкурсні прослуховування учасників молодшої вікової категорії, в яких взяли участь 48 юних музикантів з 19 шкіл області  віком до 12 років.

З вітальним словом до конкурсантів, їх педагогів, батьків та слухачів звернулись члени організаційного комітету – директор Хмельницького музичного училища ім. В.І. Заремби В.Ю. Бернацький, завідувач відділу «Оркестрові духові та ударні інструменти» М.В. Добринчук, член журі конкурсу – директор ДШМ м. Нетішина І.М. Сиваківська.

20 березня 2016 року відбулись конкурсні прослуховування учасників у старшій віковій категорії. Прослуховування були спрямовані на виявлення професійного виконавського рівня учнів старших класів ПСМНЗ та профорієнтацію майбутніх потенційних абітурієнтів до подальшого навчання в музичному училищі. У старшій віковій категорії було представлено 35 учасників з 19 шкіл Хмельницької області та сусідніх областей - Вінницької та Чернівецької.

За результатами виступів переможців конкурсу було відзначено Грамотами та Дипломами, а також пам’ятними подарунками. Подяки отримали викладачі ДМШ та ДШМ за підготовку учасників та переможців конкурсу.

Студенти відділу «Оркестрові духові та ударні інструменти» привітали гостей святковим концертом за участю солістів, ансамблів, естрадно-джазового оркестру (художній керівник та диригент – Олійник Л.А.) та духового оркестру (художній керівник та диригент – Гуцал О.П.), демонструючи високий рівень виконавської майстерності.

Духовий оркестрКонкурс "Сурми над Бугом" пройшов на гарному організаційному рівні. У тісній співдружності викладачів відділу "Оркестрові духові та ударні інструменти" на чолі із завідувачем Добринчуком М.В., а також в дружній роботі викладачів ПСМНЗ області та їх вихованців вдалось втілити творчі задуми організаторів та окреслити ряд нових творчих планів для подальшого втілення в життя.

Гадаємо, конкурс «Сурми над Бугом» залишить по собі яскраві враження та спонукатиме юних учасників та їх педагогів до нових творчих здобутків!