Бахівська Академія у Дніпрі

 

Група викладачів та студентів ХМУ ім. В.І.Заремби взяла участь у роботі Шостої Міжнародної Бахівської Академії, яка відбулась у місті Дніпрі.

До складу делегації увійшли: Голова Хмельницького філіалу Міжнародного Бахівського товариства, кандидант мистецтвознавства Н.П. Варавкіна-Тарасова, завідувач відділу «Теорія музики» Т.Ю. Лачко, викладачі відділу «Теорія музики» І.В. Гошко, А.В. Сікорська, І.К. Тімофєєва,  Л.П. Хлистун, студенти ІІ курсу відділу «Теорія музики» Катерина Бабій, Ольга Вусик, Дарина Гайдашевська (класи викладачів І.В. Гошко, А.В. Сікорської).

Студенти та викладачі познайомилися з Крістфрідом Брьоделем (Дрезден), керівником Бахівських академій в країнах Європи, США, Південної Африки, України, професором математики і професором музики, вивчали його методику «Концерт з поясненнями», а також взяли участь у роботі Майстер-класів, відвідали репетиції оркестру.

У Дніпровській академії музики ім. М.І. Глінки 9 професорів, ведучих виконавців з Німеччини (Лейпциг, Дрезден, Гамбург, Росток) під керівництвом К. Брьоделя проводили Міжнародну Бахівську академію на матеріалі кантати № 21 (IchhattevielBekümmernis – Множилися скорботи в серці моїм, BWV21, в центрі якої діалог душі з Богом) та 2-х частин Меси h-moll (Kyrieі Gloria).

Студент IV курсу відділу «Оркестрові стунні інструменти» Андрій Полупан (альт, клас викладача Р.О. Рашиної) грав в оркестрі під керівництвом К. Брьоделя і Ульріки Тітце (барокова скрипка).

В роботі академії також взяла участь викладач Староконстянтинівської ДМШ О.Б. Хельцапфель, яка допомагала в якості перекладача на високому професійному рівні.

DSCN2599 PB130016 PB130018 PB130037 PB130064 PB130066