Кобзарю! Знов до тебе я приходжу!

11 березня 2015 року відбувся конкурс на краще читання поезії Т.Г.Шевченка серед студентів І-ІІ курів Хмельницького музичного училища ім. В.І.Заремби

Вже стало доброю традицією Хмельницького музичного училища ім. В.І.Заремби щовесни вшановувати пам’ять Великого Кобзаря Шевченківським Березнем. Невід’ємною його частиною є щорічний конкурс читців-декламаторів, знавців творчості Тараса Шевченка «Кобзарю! Знов до Тебе я приходжу…».

Мета заходу – популяризація творчості митця, виховання у молодого покоління українців належного ставлення до літературної спадщини Пророка.

Конкурсна програма передбачає виконання окремих поезій Т.Шевченка, уривків з його поетичних і прозових творів. У творчому випробуванні, що відбулось у Великому залі училища, взяли участь студенти І-ІІ курсів. Напрочуд емоційно линула поезія з уст юних музикантів. Слухаючи кожного учасника цього поетичного дійства, я особисто відчувала особливу гордість – гордість за підростаюче покоління, яке вирушає у самостійне життя із Шевченковим словом на вустах.

Справжній дух любові до України, її генія наповнив залу, коли прозвучали патріотичні пісні у виконанні Ольги Данілкович та дуету бандуристів у складі Марини Круть та Маріанни Волкової.

Ведучі заходу – Анастасія Гулевата та Назар Ільчишен. Відеоматеріали заходу підготував куратор академічної групи В.П. Кашперський.

Зрозуміло, що визначити переможців серед талановитої молоді – непросте завдання. Але з ним впорались члени компетентного журі, очолюваного директором навчального закладу В.Ю. Бернацьким.

Незважаючи на те, що всі виступи були надзвичайно переконливими, переможцями стали: Христина Чубак, яка здобула І місце, Тарас Питлюк – ІІ місце, Лілія Заєць – ІІ місце, Максим Борінов – ІІІ місце, Олександра Сарай – ІІІ місце.

На думку організатора конкурсу І.А. Радченко, такі заходи дають можливість торкнутися юних душ і почути справжню мелодію художнього слова.

Під час обговорення результатів конкурсу студенти демонстрували рівень своїх знань, відповідаючи на бліц-запитання з біографії та творчої спадщини Кобзаря.

Маємо надію, що наступний конкурс, присвячений 202-ій річниці від дня народження Т. Шевченка, окреслить нові таланти та збагатить конкурсантів та слухачів новими відкриттями глибини, величі та сучасного трактування Шевченкового слова.

2015 shevchenko22015 shevchenko32015 shevchenko42015 shevchenko1

Тетяна Коваль,

викладач відділу «Загальноосвітні дисципліни»