Вітання із присвоєнням почесного звання

02Адміністрація та колектив Хмельницького музичного училища ім. В.І.Заремби щиро вітає солістку Хмельницької обласної філармонії, викладача відділу «Народні інструменти» – ЛЕОНОВУ ОЛЕНУ ВОЛОДИМИРІВНУ із присвоєнням держаного звання «ЗАСЛУЖЕНИЙ АРТИСТ УКРАЇНИ» (Указ президента №80/2016 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Міжнародного жіночого дня».
Щиро бажаємо здоров'я, нестримної наснаги до подальших творчих здобутків та незмінно позитивного настрою !

   Леонова Олена Володимирівна має вищу кваліфікаційну категорію, викладає спеціальний клас та поставу голосу у студентів-бандуристів. Зарекомендувала себе як високопрофесійний викладач. Як результат її роботи – це перемоги студентів її класу у всеукраїнських конкурсах та фестивалях, продовження навчання в вищих навчальних закладах ІІІ-ІV рівнів акредитації. Активну роботу Леонова О.В. проводить як концертний виконавець. Вона є солісткою органного залу, виступає з камерним, симфонічним оркестрами, виконує солюючі партії в народному оркестрі музичного училища та в капелі бандуристів. Неодноразово Леонова О.В. була лауреатом всеукраїнських та міжнародних конкурсів (всеукраїнський конкурс талановитої молоді “Нові імена”; всеукраїнський конкурс виконавців на народних інструментах, м. Донецьк; міжнародний конкурс виконавців на народних інструментах ім. Хоткевича, м. Київ).

Співачка володіє чудовим, красивого тембрального забарвлення гнучким ліричним сопрано. Тонке відчуття стилю, яскравий артистичний талант дозволяють правдиво втілювати образи від ніжної лірики до глибокого трагізму та іскристої радості.

Майстерне володіння голосом дозволяє Леоновій О.В. утворити різножанровий змістовний репертуар, починаючи з кращих зразків класичної музики до народних пісень, творів сучасних українських композиторів.

Як ведуча солістка О.Леонова представляла з сольними виступами Хмельниччину у творчих звітах в місті Києві (2001 р., 2003 р.), брала участь в органних фестивалях у м. Хмельницькому (2000-2005 рр.), вона має фондові записи на українському радіо.

Співачка виступала з сольними програмами на фестивалях академічної музики “Фарботони” та “Музичні прем’єри сезону”. О.Леонова у складі концертної групи “Альфреско” з класичною програмою виступала в Президентському салоні сенату на офіційній зустрічі державних діячів Франції. Брала участь в концерті, приуроченому всесвітньому форуму українців, виступала в Італії, Іспанії, Канаді, Франції, Голландії, Польщі. О.Леонова виступала з сольними концертами на з’їзді українців Канади та фестивалі української молоді.

У 2014 році брала участь у концертах обласного симфонічного оркестру в м. Києві (обласна філармонія) як солістка-вокалістка.

Постійно працює над підвищенням свого професійного рівня. Концерти з її участю завжди користуються великим успіхом у слухачів.