камерний оркестр

kamerny orkestr

Камерний оркестр

Хмельницького музичного училища ім. В.І.Заремби

(художній керівник – Оксана Цмур)

Вагому роль в історії створення камерного оркестру музичного училища відіграв квартет струнних інструментів у складі викладачів відділу: Рашиної Р.О., Левчук Т.М. , Козовика Л.В., Левчука О.В., який став професійним осередком камерного музикування та колективом, що ніс до слухача кращі перлини камерної музики – квартети Й.Гайдна, П.Чайковського, О.Бородіна.

У 1990 році з ініціативи викладачів відділу «Оркестрові струнні інструменти» на чолі із завідувачем Левчуком О.В. засновано студентський камерний оркестр – вкрай необхідна концетна одиниця для навчального закладу та міста.

Його роботу очолив талановитий музикант Совінський Б.В., який вивчав специфіку виконавства на струнних інструментах, накопичував репертуар колективу та у досить короткий термін підготував оркестр до концертних виступів не лише у м.Хмельницькому, а й у Кам’янець-Подільському, Волочиську. В репертуарі колективу були твори від композиторів епохи бароко (А.Вівальді, Й.С.Бах), класиків (Й.Гайдн, В.А.Моцарт) до творів сучасних композиторів.

Колектив брав участь у складі делегації під час звіту Хмельницької області на сцені Палацу «Україна» (м.Київ), а також у Конкурсі камерних оркестрів у м.Києві.

З 1992 по 2012 рік  колектив працював під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України С.Леонова. На базі камерного оркестру студенти навчались не лише оркестровому музикуванню, а й успішно складали іспити з диригування.

З 2014 року з оркестром працює О. Цмур.

До складу оркестру входить близько 20 найкращих студентів

спеціалізації «Оркестрові струнні інструменти», які запрошуються до колективу за системою конкурсного відбору.

У репертуарі колективу - музика різних епох і стилів від творів Й.С.Баха, А.Вівальді, В.А.Моцарта  до творів сучасних українських композиторів.

Колектив є бажаним гостем та незмінним учасником творчих зустрічей, концертів, урочистих зібрань, а також звітів відділу «Оркестрові струнні інструменти» та навчального закладу.