концертмейстери

 

koncertmeystery1koncertmeystery2koncertmeystery3koncertmeystery4Діяльність такого навчального закладу, як музичне училище, неможлива без піаністів-концертмейстерів. Вони задіяні майже у всіх сферах музичного виконавства: у концертній діяльності солістів, у педагогічній роботі відділів, роботі колективів.

Історія відділу має багато цікавих сторінок, пов’язаних з його виконавською та музично-просвітницькою діяльністю.

З перших років існування училища концертмейстерами працювали високопрофесійні музиканти - практики – Рязанська Н.М., Колєснікова В.О., Славна А.М., Варенюк Т.О., які провадили активну концертну діяльність та передавали свій виконавський досвід молодому поколінню.

Разом з ними працювали молоді акомпаніатори: Лейфер О.,Колєснікова В.О., Пантелеймончук Н.О., що мали основне педагогічне навантаження на відділі “Фортепіано” та закладали підвалини високого професіоналізму відділу концертмейстерів, сформувавши критерії, якими колектив керується і досі.

З 1960 по 1965 роки колектив поповнився молодими концертмейстерами, серед яких – Фішбейн Г.О., Широкова Е.О., Школьник Д.З., Аппар С.Л., Пугач Я.Н., що перебрали на себе левову частку навантаження, працюючи в 10-12 класах на різних відділах.

Поєднували педагогічну та концертмейстерську діяльність також викладачі: Павлюк А.О., Левіатова Е.К., Разумова В.А., Колосовська М.В.

Відділ концертмейстерів музичного училища як самостійний підрозділ був створений у 1985 році. Очолила і до сьогодні плідно скоординовує його діяльність заслужений працівник культури України, відмінник освіти України Широкова Е.О., яка має великий досвід практичної концертмейстерської роботи.

Протягом багатьох років плідно працювали на відділі: Г. Шрайман, С.Тельпнер, Н.Тюпіна, О.Крокос, Л.Сєргєєва, Т.Мархай, Л.Петренко, К. Слободянюк.

Сьогодні на відділі працюють Н.Валентюк, Л.Харламова, Ж.Хабаль, Л.Іщук, Г.Тарадай, Т.Сидорчук, Б.Колесник, А.Боруцька, Ар.Герасимюк., Ан.Герасимюк., І.Соболєва. Продовжують і сьогодні співпрацювати як концертмейстери викладачі відділу “Фортепіано” – В. Разумова, Л.Радченко, Л.Полатайко, Ю.Портний, А.Лопес, А.Колеснік, В.Бернацький, викладач відділу «Теорія музики» В.Репецька.

Концертмейстерська робота передбачає постійну співпрацю з солістами-інструменталістами та солістами-вокалістами, яким концертмейстери допомагають пізнавати таємниці мистецтва та втілювати в життя задуми композиторів.

Усі концертмейстери є активними учасниками концертних заходів училища та неодноразово ставали учасниками багатьох міжнародних, всеукраїнських, регіональних та обласних конкурсів, разом з солістами-лауреатами отримували численні дипломи та подяки.