Духовність єднає Україну

Хор Хмельницького музичного училища ім. В.І.Заремби взяв участь у VIІ Міжнародній Пасхальній Асамблеї - 2015 «Духовність єднає Україну», яка відбулась у Києві в період з 13 – 24 квітня 2015 року. Асамблея пройшла за підтримки Міністерства культури України, Національної академії мистецтв України, під патронатом Українських Православних Церков.

Ідея проведення Асамблеї під час Світлого Воскресіння належить НМАУ ім. П.І. Чайковського та особисто її ректору, доктору мистецтвознавства, професору, народному артисту України Володимиру Рожку. Великодній концерт хору «Молодість» (художній керівник та диригент – Наталія Бородавко, концертмейстер – Неоніла Валентюк) відбувся 15 квітня 2015 року у малій залі НМАУ ім.П.І.Чайковського. У виконанні колективу звучала духовна та світська музика. Запрошення хору на цей захід – визначна подія як для виконавського колективу, так і для навчального закладу вцілому. Виступ залишив багато позитиву та схвальних відгуків слухачів.

Ректор НМАУ, доктор мистецтвознавства, професор, народний артист України Володимир Рожок після виступу хору зазначив: «Ми відкрили сьогодні прекрасний хоровий колектив «Молодість» ХМУ ім. В.Заремби. Він вперше бере участь у VII міжнародній Пасхальній асамблеї «Духовність єднає Україну». Я приємно вражений. За все своє творче мистецьке життя ні разу не був у вашому місті та Хмельницькому музичному училищі, але як ректор НМАУ ім. П.І.Чайковського і голова оргкомітету VII міжнародної пасхальної асамблеї «Духовність єднає Україну» радий, що в нас є підростаючі кадри в такому регіоні, як Хмельниччина. Чудова і змістовна програма: від концертів Д.Бортнянського, вишуканих творів Л.Дичко до спірічуелсів, – складних творів, які не просто виконувати навіть професійним хоровим колективам. Але, не зважаючи на те, що в хорі співають студенти, які тільки почали свій професійний шлях, продемонстровано хороший ансамбль, стрій. Бажаю вам нових творчих злетів та маю надію зустрітися в майбутньому».

Ректор вручив «Почесну відзнаку» за високу майстерність та участь у VII міжнародній Пасхальній асамблеї та подарунки.

Колектив хору «Молодість» вдячний за підтримку і допомогу доценту НМАУ ім. П.І.Чайковського О.М.Ващук, заслуженому  діячу мистецтв України О.Л.Тарасенко, адміністрації ХМУ ім. В.І.Заремби.

Наталія Бородавко, БикЮ завідувач відділу «Хорове диригування»