В конструктивному діалозі

 0409202102

Нові часи ставлять мистецькі навчальні заклади перед новими викликами, які необхідно враховувати в роботі, тому трансформація та актуалізація навчальних процесів, питання побудови індивідуальної освітньої траєкторії, створення умов для творчого самовираження кожного здобувача мистецької освіти є надважливими завданнями, що стоять перед педагогічними колективами.

03 вересня 2021 року на базі Хмельницького обласного науково-методичного центру культури відбулась нарада директорів закладів культури і мистецтва та мистецьких шкіл області.

З вітальним словом до учасників наради звернулась начальник управління культури Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької облдержадміністрації Оксана Натальська. Оксана Валентинівна  підвела підсумки діяльності закладів мистецької освіти області, окреслила основні напрямки роботи управління та наголосила, що мистецька освіта в сучасних умовах має бути важливою складовою розвитку особистості дітей та молоді, інтегруватись в глобальний світовий, зокрема, європейський освітній простір.

Головний спеціаліст Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької облдержадміністрації Світлана Цимбалюк ознайомила присутніх з новими нормативними документами в галузі мистецької освіти, зокрема зі змінами до Положення про атестацію педагогічних працівників закладів (установ) освіти сфери культури.

Директор Хмельницького ОНМЦКіМ Майя Онищук презентувала напрями співпраці Центру з мистецькими школами, творчі мистецькі проекти та побажала всім присутнім успіхів в новому навчальному році.

Методично забезпечити педагогічну діяльність – означає вчасно прийти на допомогу, методично грамотно усунути труднощі, надати вмотивовані відповіді на питання, пов’язані з організацією педагогічної, методичної, виховної, освітньої діяльності. Такі пріоритетні завдання в роботі відділу мистецьких навчальних закладів та підвищення кваліфікації озвучила завідуюча відділом Тетяна Совинська. Також вона представила проєкт заходів відділу на 2021-2022 навчальний рік.

Конструктивними були виступи директорів Кам’янець-Подільського фахового коледжу культури і мистецтв Сергія Нижника та Хмельницького фахового музичного коледжу ім. В.І. Заремби Віктора Бернацького. В спілкуванні з директорами мистецьких шкіл Віктор Юрійович проінформував про освітню програму «Музичне мистецтво» (бакалавр) фахового коледжу, напрями співпраці коледжу з  мистецькими школами. Сергій Володимирович, в свою чергу, презентував роботу свого коледжу, провідні спеціальності та форми творчої співпраці з установами культури і мистецтва.

Голова обласної організації профспілки працівників культури Микола Луценко зосередив увагу керівників галузі на правових засадах діяльності мистецьких навчальних закладів та наголосив, що профспілка завжди стоїть на захисті прав педагогічних працівників.

Обмін думками, досвідом, підведення підсумків діяльності педагогічних колективів мистецьких навчальних закладів ще раз підкреслює, що в мистецькій освіті області працюють творчі, самовіддані люди, які вболівають за майбутнє своїх вихованців.

Нехай новий навчальний рік розпочнеться з хороших новин, приємних вражень. Бажаємо енергії, натхнення, яскравих уроків, спільних перемог у новому навчальному році усім педагогам та педагогічним колективам!

04092021010409202103040920210404092021050409202106