народний оркестр

Народний ЛапкоОркестр народних інструментів (художній керівник і диригент – Ігор ГалкінВід заснування училища, з 1959 року, починає свою історію оркестр народних інструментів.  Міцну базу роботи колективу заклали перші диригенти оркестру – Лук’яненко І., Коробов І.Л., Лукін О.П., Колосовський В.К., Пірог В.Й., Голоднюк О.М. Оркестр напрацював великий репертуар, у який увійшли твори І.Шамо, Г.Майбороди («Запливай же, роженька весела» та ін.), О.Білаша, О.Лукіна, обробки українських народних пісень («Віють вітри», «Гандзя» та ін.), численні оригінальні інструментальні та вокально-інструментальні твори та перекладення. В якості солістів з оркестром в різні часи працювали Баранова Г.В., Ковтуненко Т.А.,  Колосовський В.К., Пірог О.Й., Совінський Б.В., Яковчук Г.

Галкін 1Сьогодні з оркестром активно працює диригент Галкін І.В. Оркестр є чудовим популяризатором музики для народних інструментів, виконавцем серйозних концертних програм. У сьогоденні з колективом тісно співпрацюють Леонова О.В., Щур В.В., Лапко О.І., Заводний М.Ю., Нікіфорук С.Б.. У складі оркестру  -  домри, балалайки, баяни, гуслі  та ударні інструменти, за змістом репертуару - бандури.

Ансамбль Лукіна кін. 70До репертуару оркестру входять твори вітчизняної та зарубіжної класики, сучасних композиторів, народної музики, оригінальні твори й аранжування для оркестру народних інструментів. Провідне місце у репертуарі колективу, який постійно оновлюється, належить українській музиці. Велику кількість  аранжувань та обробок для оркестру належало викладачу відділу «Народні інструменти» Кротенко В.І. Численні аранжування та  чимало оригінальних композицій створив Лукін О.П., в минулому – викладач відділу, керівник оркестру, добре знаний в області подільський композитор, який відіграв значну роль у  розвитку колективу та формуванні його  репертуару.

ЛеоноваСьогодні колектив оркестру успішно вирішує свої головні завдання – виховання навичок оркестрової гри та диригування. Оркестр народних інструментів систематично бере участь  у творчих звітах навчального закладу та відділу народних інструментів, різноманітних тематичних концертних програмах.

 

 

 

 

Підгот до д.інародні 1