Сергій Георгійович Рабійчук

sg rabiychuk(26.10. 1964) Випускник Б.Л. Лукашенка. Заслужений артист України, художній керівник та диригент естрадного оркестру управління МВС України у Хмельницькій області, диригент Академічного симфонічного оркестру Хмельницької обласної філармонії.

Середню музичну освіту здобув як тромбоніст в Хмельницькому музичному училищі (клас Бориса Лукашенка). Закінчивши музичне училище з відзнакою, в 1984 році вступив на Військово-диригентський факультет при Московській консерваторії ім. П.І.Чайковського (клас заслуженого артиста Росії Альфреда Мішуріна). Мистецтво оркестрування та аранжування опанував під керівництвом доцента Леонтія Дунаєва та професора Данила Браcлавського. Під час навчання у Москві з’явилися його перші аранжування творів для духового оркестру та ансамблів духових інструментів.

У 1989 році Сергій Рабійчук успішно закінчив навчання і проходив службу на Важкому авіаносному крейсері «Адмірал флота Советского Союза Кузнєцов», де створив штатний військовий оркестр. За час служби у військовому флоті здійснив три далекі морські походи.

Після служби на флоті в 1993 році створив оркестр 9-го полку Національної гвардії України в м. Сімферополі, який очолював два роки. З 1995 року очолював військові оркестри в Хмельницькому гарнізоні, проводив активну концертну діяльність, плідно працював як аранжувальник з творчими колективами міста, області та України.

З 2004 по 2005 роки служив в Генеральному штабі ЗС України. Під його керівництвом було надруковано перший збірник музичних творів для військових оркестрів ЗС України. Брав участь як диригент та оркеструвальник у військових парадах, заходах з відзначення державних свят, відстоював честь України у міжнародних фестивалях в країнах Європи.

Зараз підполковник запасу Сергій Рабійчук працює художнім керівником естрадного оркестру УМВС України в Хмельницькій області та диригентом Хмельницького обласного симфонічного оркестру. В його доробку нараховується близько 400 аранжувань музичних творів для симфонічного, духового, естрадного та інших складів оркестру, які зайняли щільне місце в репертуарі провідних професійних колективах країни