Віятик Михайло Федорович

kompozitor

Заслужений діяч мистецтв України, військовий диригент. Народився 1 лютого 1968 року у селі Потік Козівського району, Тернопільської області.У 1987 році закінчив Хмельницьке державне музичне училище, а у 1992 році військово-диригентський факультет при Московській державній консерваторії ім.П.І.Чайковського.

За час служби у Збройних Силах України в період з 1992 по 2010 роки під керівництвом майора Віятика М.Ф. військовий оркестр тричі брав участь у звітних концертах майстрів мистецтв та аматорських художніх колективів у м.Києві у програмах «Веселка Надзбруччя» (1999 р.) , «Горнусь до тебе Україно» (2001 р.) та «Україна єдина» (2003 р.). Оркестр постійний учасник обласних та регіональних марш-парадів духових оркестрів та військових парадів на майдані Незалежності у м.Києві.

З червня 1998р. по теперішній час художній керівник комунальної установи Тернопільського муніципального духового оркестру «Оркестра Волі».

З вересня 2006 року – викладач по класу інструментування та читці оркестрових партитур кафедри оркестрових духових та ударних інструментів Тернопільського обласного державного музичного училища ім. С.Крушельницької. Автор програми по інструментуванню для студентів спеціальності № 5.020205 «Музичне мистецтво» (спеціалізація «Оркестрові духові та ударні інструменти»).

З вересня 2010 по червень 2013 року диригент Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру ім.Т.Г.Шевченка. Написав музику до вистав А.П.Чехова «Три сестри», К. Гольдоні «Господиня заїзду», П`єра Огюстена Карола де Бомарше «Одруження Фігаро» (всі у постановці Заслуженого діяча мистецтв України В`ячеслава Жили), та зробив оркестровку музики до вистави «Пошилися в дурні» у постановці Народного артиста України Олега Мосійчука. Був диригентом оркестру у виставах Г.Квітки-Основ`яненко «Сватання на Гончарівці», С.Гулака-Артемовського «Запорожець за Дунаєм», музичним керівником вистави М.Старицького «За двома зайцями». Писав оркестровки для естрадно-симфонічного оркестру у телешоу «Зірка+зірка» (2011 рік), сольного концерту групи «ТІК» (2011рік) на телеканалі «1+1» та інтернаціонального музичного проекту Україна-Грузія «10+10» на першому національному телеканалі. За родом своєї основної діяльності написав близько тисячі оркестровок для різного складу духових, симфонічних, естрадно-симфонічних, народних оркестрів та різного виду ансамблів.

Заслуги:
•дипломант YI-го Міжнародного фестивалю-конкурсу української пісні “ЗОЛОТІ ТРЕМБІТИ”, у м.Івано-Франківськ;
•дипломант ІІІ-го ступеню української військово-патріотичної та маршової пісні “Червона калина” у м.Києві;
•дипломант I-го та лауреат II-го Всеукраїнського конкурсу козацької пісні “Байда”;
•дипломант II-го ступеню обласного конкурсу “Голос серця” за музичну композицію “Козацький шлях”, присв’ячену 10-ій річниці Незалежності України.

Нагороди:

Указом президента України № 619/2009 від 18 серпня 2009 року«Про відзначення державними нагородами України працівників підприємств, установ та організацій» за значний особистий внесок у соціально-економічний, культурний розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення та з нагоди 18-ї річниці незалежності України присвоїно почесне звання «Заслужений діяч мистецтв України».
Нагороджений значною кількістю відзнак Міністерства Оборони України: «За сумлінну службу», «Захисник Вітчизни», почесним нагрудним знаком начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних Сил України «За досягнення у військовій службі» ІІ ступеню та відзнакою міського голови м.Тернополя ІІІ –го ступеню.