Відкриття гуртожитку

23 жовтня 2015 року відбулась урочиста церемонія передачі приміщення гуртожитку в комунальну власність Хмельницької обласної ради та в постійне користування Хмельницькому музичному училищу   ім. В.І.Заремби. 

Омріяну триповерхову будівлю студентського гуртожитку в досить короткий термін було побудовано ремонтоно-будівельним підприємством «Комунбуд», яким керує Валентин Рауш, із залученням недержавних коштів. Директор Хмельницького музичного училища ім. В.І.Заремби Бернацький Віктор Юрійович висловив глибоку подяку Хмельницькій обласній раді та голові Гончару Івану Ярославовичу за сприяння у добудові приміщення гуртожитку та навчального корпусу, привітав усіх присутніх із здійсненням довгоочікуваної мрії, побажав колективу викладачів та студентів міцного здоров’я, високих перспектив розвитку та успіхів на професійній ниві музичного мистецтва. 

IMG 8510Голова Хмельницької обласної ради Гончар Іван Ярославович у вітальному слові зазначив: «Я – людина, що виховувалась на невмирущих цінностях  -  цінностях національних традицій, збереження культури,  і вважаю, що без культури не можливо розбудовувати державу, розпочинати будь-яку справу. Тому своїм обов’язком вважаю підтримку талановитої молоді Хмельницької області, і дуже вболіваю за справу добудови приміщення музичного училища. Сьогодні імена кращих випускників навчального закладу прославляють Хмельниччину в Україні та за її межами. Твердо вірю, що гуртожиток, який ми сьогодні передаємо студентам, буде сприяти подальшому зростанню їх майстерності і професіоналізму, подарує кращі умови проживання, організації дозвілля та самопідготовки, і у цих стінах виплекається не одне покоління талановитих музикантів, що надалі служитиме справі розбудови нашої держави та піднесення її культури на новий рівень». 

Іван Ярославович додав, що до початку нового календарного року буде здана в експлуатацію частина навчального корпусу училища, і студенти матимуть можливість навчатись у нових сучасних аудиторіях поруч із гуртожитком.

Радченко Людмила Гнатівна, в минулому – директор Хмельницького музичного училища ім. В.І.Заремби,  від імені попередніх очільників закладу привітала із хвилюючою подією відкриття гуртожитку, яку можна по-праву назвати важливим історичним кроком в напрямку поліпшення матеріально-технічної бази навчального закладу і свідченням того, що в досить непрості для держави часи обласна рада робить важливий крок у напрямку підтримки майбутнього – молодої талановитої молоді області.

Голова обласної ради Гончар Іван Ярославович та директор Хмельницького музичного училища ім. В.І.Заремби Бернацький Віктор Юрійович урочисто перетнули символічну стрічку та оглянули приміщення гуртожитку.  

Студенти та викладачі училища мали змогу пройтись по широких коридорах приміщення гуртожитку, яке ще має приємний запах новобудови, оглянути затишні кімнати, омріяти мить якнайшвидшого поселення у цих благодатних стінах.

111111IMG 8540

 

Духовий оркестр Хмельницького музичного училища ім. В.І.Заремби під орудою керівника Олександра Гуцала звуками урочистих фанфар та маршів підкреслив урочистість події, на яку очікувало не одне покоління викладачів та студентів навчального закладу.

Звичайно, є ще багато питань стосовно наповнення гуртожитку необхідним обладнанням та меблями. Сподіваємось, що обласна рада сприятиме їх вирішенню і твердо віримо в те, що незабаром настане урочиста та хвилююча мить здачі приміщення навчального корпусу Хмельницького музичного училища ім. В.І.Заремби по вулиці Прибузькій, 8!

                                                                                                                                                                                              Тетяна Круліковська