Майстер-клас СЕРГІЯ РАДЗЕЦЬКОГО

1
Завдяки постійному зростанню виконавської майстерності музикантів - бас гітара, своєю багатогранністю, все частіше проявляє себе як самодостатній і сольний інструмент.
Майстер-клас басиста і композитора Сергія Радзецького, що відбувся 20 травня у стінах Хмельницького музичного коледжу ім. В.І. Заремби, дозволив переконатися в цьому і розглянути бас-гітарне обладнання Gallien Krueger та Zoom - не тільки з технічної сторони, а й побачити в ньому творчого помічника в реалізації композиторських і виконавських ідей.
Протягом майстер-класу студенти та викладачі познайомились
із авторськими композиціями Сергія Радзецького, фантазіями на популярні мелодії, оригінальним трактуванням фортепіанних творів Шопена і навіть перекладенням лютневої музики XVI століття; мали змогу поспілкуватись із виконавцем та отримати подарунки і сувеніри від бренду "Gallien-Krueger".
Біографічна довідка. Сергій Радзецький – бас-гітарист - навчався грі на класичній гітарі у свого батька Юрія Радзецького в Дніпрі, а згодом у професора Вікторії Жадько в Києві, де і закінчив Національний Університет Культури. Разом із своїм братом Дмитром Радзецьким, теж гітаристом, реалізують різнопланові проекти: від авторського дуету "RADZ" до Українського імпровізаційного оркестру зі складом у 80!!! музикантів.
Сергій співпрацював з такими музикантами як «KING CRIMSON» (Тоні Левін, Пет Мастелотто, Маркус Ройтер), Філ Мінтон, Фред Лонберг-Хольм, Ед Менн і Денні Уоллі (Frank Zappa Band), Ден МакКафферті («Nazareth»), Иен Джомп (The Muffin Men), Джон Лоутон («Uriah Heep»), Олексій Козлов («Арсенал»), Грем Боннет («Alkatrazz»), Денис Глінін та Мілош Єліч («Океан Ельзи»)
23456789