Майстер-клас В. Заранського

 

МАЙСТЕР-КЛАС ВОЛОДИМИРА ЗАРАНСЬКОГО

16 грудня 2015 року відбулась творча зустріч студентів відділу «Оркестрові струнні інструменти» із кандидатом мистецтвознавства, професором Львівської національної музичної академії ім. М.В. Лисенка Заранським Володимиром Івановичем та майстер-клас педагога-скрипаля.
У цьому навчальному семестрі студенти та викладачі відділу «Оркестрові струнні інструменти» уже вдруге зустрілись із відомим скрипалем та учнями його класу.
zaranskiii 216-17 грудня 2015 року Володимир Іванович провів майстер-клас для студентів, у рамках якого охопив роботу над поліфонічними творами, п’єсами та творами крупної форми, приділив значну увагу
роботі над технічним матеріалом, який повинен бути міцним фундаментом для успішного розвитку професійного музиканта.
Цікавими є методи викладання професора, прагнення проникати не лише в технологічні проблеми твору, а глибоко пов’язувати їх із художніми завданнями та драматургічним розвитком цілого.
Володимир Іванович прагнув у роботі з кожним студентом вийти на вищий рівень виконавства, окреслюючи вимоги музичних академій. За досить короткий термін роботи із студентами він досягав поставленої мети. Отримавши цінні фахові поради та рекомендації, студенти відчули міцний імпульс до невтомної роботи над собою заради подальшого зростання.
Повчитись у майстра пощастило Альбіні Пасічник, Артуру Рижаку, Катерині Якімовій, Андрію Полупану, Анні Слободян.

Музикант поділився сучасними тенденціями європейської інтерпретації творів, адже вивчає європейські виконавські школи, має великий досвід спілкування із музикантами з різних країн, а учні його класу успішно концертують в Італії, Іспанії, Швейцарії, Польщі, мають великий досвід концертної роботи з різними колективами.
Нагадаємо, що 1 жовтня 2015 року у залі обласної філармонії у рамках відкриття концертного сезону прозвучав Концерт для скрипки з оркестром D-dur ор. 61, де партію скрипки виконав лауреат міжнародних конкурсів Ігор Муравйов, студент класу Заранського В.І. (диригент – заслужений діяч мистецтв України Сергій Леонов).
Ось і в цей раз педагог представив свою талановиту ученицю, лауреата міжнародних конкурсів Ярославу Мілявську, яка взяла участь в ювілейному концерті до 150-річчя від дня народження Яна Сібеліуса з симфонічним оркестром Хмельницької філармонії під керуванням диригентів Тараса Мартиника та заслуженого артиста України Сергія Рабійчука та виконала серйозну концертну програму з творів відомого фінського композитора, серед яких - масштабний Концерт для скрипки d-moll ор.47.
Студенти та викладачі відділу «Оркестрові струнні інструменти» висловлюють щиру подяку Володимиру Івановичу за змістовні зустрічі, сповнені професіоналізму, дружньої атмосфери, позитиву, любові до справи свого життя та сподіваються на подальше професійне спілкування!

 

Левчук О.В., завідувач відділу «Оркестрові струнні інструменти»