Майстер клас Юрія Кота

IMG 167411 лютого 2016 року в Хмельницькому музичному училищі ім. В.І.Заремби відбувся майстер-клас відомого піаніста, заслуженого артиста України Ю.М.Кота.

"Яскравий виконавець, з аристократичною манерою гри є зразком чесності у вітчизяному виконавстві". Коту-солісту аплодували слухачі Японії, Польщі, Казахстану, Італії, Словаччини, Сербії, Хорватії, Росії, США, Німеччини...

IMG 1680Юрій Миколайович, професор кафедри спеціального фортепіано КНМА України ім. П.І. Чайковського, успішно поєднує концертну діяльність з виконавською, є одним з найактивніших викладачів з України на багаточисельних майстер-класах за кордоном. В його класі навчається багато талановитих вихованців, кращі з яких - лауреати престижних міжнародних фортепіанних конкурсів

Цього разу позайматись з провідним педагогом України пощастило 7 студентам фортепіанного відділу: Мельник О., Пастух М., Гулевичу П., Андреєвій А., Гороховій А., Борінову М., Горі Б.

"Дуже хвилювалась перед самим майстер-класом, але відразу ж все минуло, як тільки почали займатись. Було надзвичайно приємно, цікаво і комфортно працювати з музикантом такого рівня",- зазаначила студентка ІІІ курсу Анастасія Андреєва.

"Зустріч видалась насиченою, професійно корисною, цікавою з точки зору музичних особливостей", - поділилась враженнями студентка IV курсу Анна Горохова.

Висока професійна майстерність видатного педагога поєдналась в заняттях з м'яким гумором, доброзичливістю, інформаційною змістовністю і точною практичною спрямованістю кожного зауваження.

Особливим у роботі Юрія Миколайовича є безпомилкове відчуття стилю, прагнення допомогти студенту проникнути в художній задум композитора. Технологічні рекомендації, засновані на виконавському досвіді, усі поради педагог постійно підкріплював показом на інструменті. Рекомендації щодо тонкощів виконавської майстерності були викладені у ясній та доступній формі.

Педагоги та студенти відділу «Фортепіано», присутні на майтер-класі, зможуть використовувати поради та рекомендації Юрія Миколайовича у своїй педагогічній та виконавській роботі.

Висловлює щиру подяку Юрію Миколайовичу та сподіваємось на подальшу творчу співпрацю!

Віталій Бернацький