МАЙСТЕР-КЛАС ІГОРЯ МУРАВЙОВА 19.09.2018

МАЙСТЕР-КЛАС ІГОРЯ МУРАВЙОВА

5

У Хмельницькому музичному коледжі ім. В.І.Заремби відбувся майстер-клас Ігоря Муравйова – українського скрипаля (клас професора Заранського В.І.), диригента, лауреата численних престижних виконавських конкурсів, фестивалів, першої скрипки Австрійсько-Українського оркестру K&K Symphoniker.

 

Відомий скрипаль, який багато концертує в Україні та країнах Європи як соліст, диригент, концертмейстер оркестру та камерний музикант, взяв участь у концертній програмі Хмельницької обласної філармонії як соліст та диригент, творчо співпрацюючи з колективом камерного оркестру та солістами: Евеліною Любонько (сопрано) та Оксаною Цмур (скрипка). В програмі прозвучали твори Й.С.Баха, А.Вівальді, М.Рудакевич, Ф.Мендельсона. Концерт, який містив майстерно сформовану та фахово презентовану програму, відбувся на найвищому професійному рівні та був сприйнятий слухачами з великим захопленням.

Майстер-клас Ігоря Муравйова було проведено для студентів відділу «Оркестрові струнні інструменти» з метою удосконалення виконавської майстерності: поглиблення роботи над звуковидобуванням, формування музичного мислення скрипаля в роботі над поліфонічними творами Й.С.Баха.

Майстер-клас відбувся у формі творчого спілкування, яке об’єднало яскраві високохудожні музичні ілюстрації та практичні поради і рекомендації, надані маестро у доступній для молодих музикантів формі.

Таємниці скрипкового виконавства під орудою Ігоря Муравйова осягали студенти Аліна Савченюк, Евеліна Власюк та Дарія Болдирєва.

Висловлюємо щиру подяку Ігорю Муравйову та професору Львівської національної музичної академії ім. М.Лисенка Володимиру Івановичу Заранському за плідну творчу співпрацю з колективом Хмельницького музичного коледжу ім. В.І.Заремби!

6