МАЙСТЕР-КЛАС 22.09.2018

МАЙСТЕР-КЛАС 22.09.2018

7

22 вересня 2018 р. у Хмельницькому музичному коледжі ім. В.І. Заремби завідувачем відділу «Теорія музики» Лачко Т.Ю. було проведено майстер-клас на тему «Використання інтерактивної дошки в умовах сучасного освітнього процесу в класах музично-теоретичних дисциплін ПСМНЗ».

Метою даного заходу стало бажання запровадити у навчальний процес початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів ефективні форми і методи навчання, підвищити компетенції викладачів у використанні нових інформаційних та інтерактивних технологій, поділитися власним досвідом використання інноваційно-освітніх методик у викладанні музично-теоретичних дисциплін.

Велика кількість учасників майстер-класу - 35 викладачів - переконала в зацікавленості педагогів нашої області до сприйняття нових ідей та методик з метою підвищення і вдосконалення свого професійного рівня в умовах сучасного освітнього процесу.

Викладачі музично-теоретичних дисциплін з Хмельницького, Кам’янця-Подільського, Славути, Дунаєвець, Ізяслава, Шепетівки, Красилова, Ярмолинець, Летичева, Нової Ушиці, Антонін, Волочиська, Чемеровець, Полоного, Понінки, Віньковець, Старокостянтинова, Білогір’я, Плужного та Солобковець активно цікавилися різними методами застосування інтерактивної дошки на уроках «Сольфеджіо» та «Музичної літератури», вносили свої пропозиції щодо проведення різноманітних форм подачі та засвоєння матеріалу і на власному досвіді спробували працювати на інтерактивній поверхні мультимедійного засобу.

Під час майстер-класу слухачі мали змогу переконатися в тому, що застосування інтерактивних дошок якісно покращує процес навчання, підвищує відвідуваність занять, полегшує засвоєння матеріалу. Безперечні переваги полягають й у розробці та впровадженні нових методик навчання, завдяки яким стає можливим проведення наочних і чітко структурованих занять, що сприятимуть переходу на більш високий рівень наукових знань.

На прохання учасників заходу найближчим часом планується продовження проведення ряду майстер-класів, на яких відбудеться детальне ознайомлення з програмним забезпеченням та способами його використання на уроках музично-теоретичних дисциплін в ПСМНЗ.

8910